2012. október 29., hétfő

...Csak érezd jól magad!...

Tegnap és ma csak arra koncentráltam, hogy átéljem az igazi, mély belső örömet. Nem a felszínest, hanem az Igazit!!

Minden nap a reggeli teendőim közepette meghallgatom, a Gazdagság cdt.101 pozitív állítással kezdődik, és utána jön a Gazdagság meditáció. Bár nem meditálok, de ennek ellenére megalapozza a napi jó hangulatomat!

Ez a kezdet!

Nagyon sok könyv tanítja azt, hogy csak érezd jól magad, csak légy boldog és akkor minden rendben lesz, akkor teljesülnek az álmaid. Ez azért nem teljesen igaz...Illetve igaz, de nem úgy, ahogy általában értjük alatta az örömöt és a boldogságot.

Ugyanis annak, amit általában „érzelmeknek” hívunk, mindig megvan az ellentétpárja is. És amikor a hétköznapi értelemben vett jó érzéseken munkálkodunk, akkor lappangva, de mindig ott van az ellentéte. Tehát, ha rossz kedvünk van és beteszünk mondjuk egy vidám filmet, és jó kedvünk lett tőle, akkor jó kedvünk van ugyan, de előtte meg rossz volt...Lehet, hogy ez most egy kicsit zavarosan hangzik, de gondoljunk csak bele, hogy az így kiváltott jó érzés és vidámság mennyire nem tartós. Állandóan figyelmeztetni kell magunkat, korrigálni, felspanolni...

Nem azt mondom, hogy nem áldásos tevékenység szabályozni a hangulatunkat, de ha CSAK ETTŐL VÁRJUK A POZITÍV ÉLETET, A TUDATOS TEREMTÉST, AKKOR ROSSZ LÓRA TETTÜNK.

Létezik ugyanis egy másik minőségű pozitív...most majdnem azt írtam, hogy érzelem, de pont az a lényeg, hogy ez nem érzelem!!

No, megkerestem az ide vonatkozó részt, bemásolom:

„ Az ego generálta pozitív érzések már eleve magukban hordozzák önmaguk ellentétét, amelyekbe gyorsan átalakulhatnak.(...) Az ego generálta érzések az elme külső tényezőkkel történő azonosulásából származnak, amelyek természetesen valamennyien labilisak, és bármely pillanatban megváltozhatnak. A mélyebb érzelmek valójában nem is igazán érzelmek, hanem a lét állapotai. Az érzelmek az ellentétek világában léteznek. A lét állapotait el lehet ugyan fedni, de ezeknek az állapotoknak nincs ellentétjük. Szeretetként, örömként és lelki békeként – sugároznak bensődből.”
(Eckhart Tolle: Új Föld)

Ezek a bizonyos Létállapotok tapasztalatom szerint nem „előállíthatóak” úgy, mint a pozitív-negatív hangulatok. Ezek akkor bukkannak fel, amikor az útjukban álló akadályokat, blokkokat, negatív érzelmi mintákat elengedtük.

Ennek ellenére természetesen hasznos a hangulati életünk irányításával is foglalkozni. Lehet ezt úgy is, hogy felvidítjuk magunkat, de lehet éppenséggel nyomába eredni egy-egy negatív érzésnek, hogy mit is takar. Van olyan, amikor egy-egy kicsit nyomott hangulat mélyén egész sereg elengednivalót találunk – mint egy hagyma héja :)

Én most élvezem a lelki békémet...
De hamarosan jön majd az újabb elengednivaló!

Így működik ez: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése