2012. október 25., csütörtök

Használt eszközeim és a Változás Művészete technika

Nem vagyok egy nagy tanfolyamra járó típus, inkább könyvekből szeretek tanulni. Mégis van egy tanfolyam aminek az elvégzését tiszta szívből ajánlom mindenkinek: ez pedig a Silva-féle Agykontroll. Szerintem aki belső úton jár nem kerülheti meg, hiszen a belső fejlődés technikáinak tárháza – viccesen úgy is mondhatnám, hogy a belső fejlődés ALFÁJA :) ez a 4 napos tanfolyam.

Ha olvastad az eddigi bejegyzéseimet, felismerhetted, hogy hiába minden spiri tudás, tanulás, pozitív gondolkodás, ha továbbra is elnyomod a fájdalmakat, akkor az Élet óriási pofonnal fog felébreszteni. Ezért nekem óriási szükségem volt egy olyan technikára, amely segít elengedni. Sokszor olvastam, hogy „csak engedd el”...igen ám, de hogyan????

Hosszú éveken át keresgéltem, de MEGTALÁLTAM!!!! Úgy hívják: Faster EFT. Egy Robert G Smidt nevű csodás pasi találta ki, és egyszerűen zseniális!! Nem vagyok benne profi, én is most tanulom, de már sok kisebb dologban segített. Hogy a nagy célok megvalósításában mennyire válik be azt most fogom én is lecsekkolni :)

Ezen kívül van még egy a Hellinger-féle családállításokról ismert „mezőt” használó módszer amit szeretek és bevált, de ez inkább csoportban működik.

Most inkább az első kettő!!!

A Faster EFT-ben van egy technika, az a neve, hogy a „Változás művészete”. Ezt használom.
Ezt a leírást találtam róla a neten:


A Változás Művészete
(A.R.T. of Change)
Art = Művészet:
A=Aiming – célzás
R=Releasing – elengedés
T=Transforming- átváltoztatás


A Változás Művészete egy FasterEFT-s technika. Arra használjuk, hogy eltüntessük azt, amit nem szeretnénk, és helyette azt kapjuk meg, amit szeretnénk.

Robert több videón beszél róla, hogy nem azt vonzzuk, amit szeretnénk, hanem azt, amik jelen pillanatban vagyunk.

Amik jelen pillanatban vagyunk, azt pedig a félelmeink irányítják; a félelmeink, amelyek a fájdalomtól szeretnének megóvni minket.

Ezzel az a probléma, hogy ezek esetleg nagyon régen megtanult minták, amelyek akkor logikusak voltak, és szükségünk volt rá, most viszont már könnyen lehet, hogy inkább akadályoznak, mint segítenek minket.

Például egy szülői parancs egy pár éves kisgyereknek, hogy ne ismerkedj idegen emberekkel, teljesen érthető, hogy miért mondja neki ezt a szülő; de ha ez a program még egy harminc évesnél is érvényben van, mert ott van a tudatalattijában, úgy, hogy az illető nem is tud róla, valószínű hogy inkább problémákat fog okozni neki. Előfordulhat, hogy gátlásos lesz emberek társaságában, nem tud barátkozni, nem tud ismerkedni, ha emberek között van, inkább rohanna haza…stb.

Konkrétan a technika:

1. Mi az, amit nem akarsz?
Ehhez kapcsolódóan: mi a probléma? mi az, amitől félsz? mi a lehető legrosszabb félelmed, amit egyáltalán el tudsz képzelni? (most ennek van a legnagyobb irányító ereje)

2.Gyűjtsd össze, írd le az ehhez kapcsolódó bizonyítékokat a fejedben. Emlékek, érzések, érzetek, gondolatok, elképzelések, képek, hangok, ízek, illatok, bármi lehet, amihez valamikor érzelem kapcsolódott.

Lehet olyasmi, amit átéltél, amit hallottál, olvastál vagy láttál a tv-ben, moziban, amit álmodtál, vagy ha csak sejtés vagy fantázia, azt is írd le. (Ezek mind-mind a mi agyunk termékei, ami a saját programjai alapján hozza őket létre, mikor visszaemlékszel rá.)

Lehetőleg minél több ilyen belső bizonyítékot sorolj fel.
Nem baj, ha az emlékeket nem látod vizuálisan, ha csak kellemetlen érzést vagy érzetet érzel, az is emlék; csak kinesztetikus módon emlékszel rá.

Kezdd el őket lekopogni 0-ra, hogy már semmi érzelmi töltés ne maradjon bennük. Elég, ha csak annyit mondasz: …elengedem… ….biztonságos elengedni… ….jó ember vagyok úgy is, hogy elengedem…

Egy idő után lehet, hogy már nem fogsz érzéseket érezni, de valahogy még mindig tudod az illető bizonyítékról valahogyan, hogy az igaz. Maradt egy szín, egy tónus vagy még mindig történik az emlék.
Miután lenulláztad, még annyit tegyél meg, hogy megpróbálod visszahozni a negatívat megint. Ha sikerül, akkor kopogtass, addig, amíg már egyáltalán nem tudod visszahozni.
Ha végeztél az emlékkel, képzeletben nézd meg, hogy az emlékben szereplőknek milyen az arckifejezése. Ha nem kedves, békés, akkor kopogtass addig, amíg olyanná nem válik.


3.Ezután változtasd át az emléket valami pozitívvá, valami számodra kellemessé, valami olyasmivé, amiről eredetileg is szeretted volna, hogy úgy történjen.

Ha az, amin dolgoztál, már 0 érzelmi töltésű, megteheted, hogy visszagondolsz egy emlékre, amikor nagyon jól érezted magad, amikor szerettek, és ugyanazt az érzést gondolatban elküldöd a lenullázott valaminek, amin épp dolgoztál. Ez meg fogja változtatni a struktúráját.
Vagy megteheted azt is, hogy addig kopogtatsz, amíg az emlék magától kellemessé nem válik.

4.Miután minden belső bizonyítékot átalakítottál, képzeld el magad 5-10-15 év múlva az adott helyzetben, és ha nem érzel legalább olyan jó, vagy még jobb érzéseket, mint most, akkor addig kopogtass , amíg nem sikerül legalább olyan jóvá változtatnod, mint ahogy a jelenben érzel.


És, hogy mi az a kopogtatás?








Ha nem jelenik meg felirat kattints a Youtube gombra, akkor átkerülsz oda, és ott van magyar felirat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése